Blog - De dag voor D-day!

09-06-2022 | 07:46

De rust is terug gekeerd in Malaucene. De wind is gaan liggen. Een wolkendek bedekt Village du Depart. In de vroege morgen hebben Jacco (Productie) en Erwin (Teamleider) de kolder in de kop gekregen. Ze besluiten samen de kale berg te trotseren op de tandem. Ondanks het gebuffel van de afgelopen dagen, is de conditie voldoende om de top te halen. En voldaan terug aan het werk te gaan om de puntjes op de i te zetten voor D-day.

Intussen wordt in team Media positief koortsachtig gewerkt om alle mooie reportages met ALS-patiënten te verwerken. Mooie beelden te maken om de missie kracht bij te zetten. Met een schitterende tussenstand in het vooruitzicht! Blijf dus doneren! Ook een prachtige foto gemaakt van de trucs die sierlijk op de top zijn gestationeerd!

De pendeldiensten zijn opgehaald en van herkenbare borden voorzien. Het transport om veilig van de top beneden te komen. Of om als toeschouwer boven te komen voor de broodnodige support natuurlijk! Spandoeken en applaus zijn welkom! Laat Liotard trillen op zijn grondvesten. Wordt het de top  dan is het meer vestenweer, want het is daar aanzienlijk kouder dan vorige week.

Vanmiddag is de patientenbijeenkomst geweest. Een warm welkom op Village met oude bekenden en nieuwe gezichten en vanavond zijn veel deelnemers gezellig komen eten op Village. De zon is heerlijk gaan schijnen. Het eten smaakt heerlijk. Een team proost met elkaar, om een kostbaar leven te vieren. Wederom een lach en traan moment…

De vrijwilligersfoto  wordt gemaakt door een “oude bekende”. Zijn zwager was Jan van Hemert die ons ontvallen is en tijdens editie 1 als 1e patiënt de berg op ging. Ook mede initiatiefnemer Ivan Sweebroek is gearriveerd voor de jubileum editie! In goed gezelschap van Thijmen, de 1e eindredacteur “ team Medio 2012”. Dat brengt een lach op vele gezichten.

Zo zullen er morgen vele lach en traan momenten volgen! Dus houd de zonnebril bij de hand, voor de zogenaamde “zonnebrilmomentjes”. Geniet, maak mooie herinneringen met elkaar. Samen maken we er een mooie dag van! Iedereen weltrusten en tot bij de start, met als beloning een confetti eindfeest!

Suzan Harmsen

Deze terugblik is geschreven voor de vaste Tour du ALS-blogster Suzan Harmsen. Wil je meer van haar lezen? Dat kan! Eerder publiceerde Suzan al meer bijzondere verhalen over Tour du ALS.

Een sfeerimpressie van de gehele dag in beeld? Kijk de dagvideo van dinsdag.