Blog - ALS het stof neer daalt….

12-06-2022 | 08:55

Een strakblauwe lucht! Zo was we het nog niet eerder deze week. Nog wel met een stevige bries. Het is vrijdagmorgen als er wordt gezongen in de ontbijttent voor student Niels. Hij wordt 20 lentes jong vandaag. En wat maakt hij veel mee in de afgelopen week! Duidelijk mag zijn hoe belangrijk het is om ieder levensjaar te vieren.

De afbouw is al vroeg van start gegaan. Het stof zorgt voor wat gekuch en gehoest hier en daar. Verder is het vooral een goed lopende energieke club die zorgt dat alles in de juiste truck beland voor de afgesproken los plaats in Nederland. Bij de koffiebreak is het weer feest. Teamleider Horeca en Logistiek Mike is ook jarig. Tussen het sjouwen door genieten van de echte Franse patisserie is aan hem wel besteedt!

De ambtenaar van de gemeente meldt zich als het einde in zicht komt. Veel van de overgebleven drank en voedingsproducten worden verdeeld onder de lokale bevolking die het gebruiken kan. Een teken van waardering voor de gastvrijheid van de inwoners van Malaucène.

Inmiddels zijn enkele deelnemers bezig op de Mont Ventoux om toch de top te bedwingen. De Mariniers deden dat al voor dag en dauw. Terwijl anderen op hun gemak de tijd nemen, om na het bereiken van de top lekker te genieten van het uitzicht. Want… het voorspelbare onvoorstelbare is gebeurd…Op de berg is nog minder wind dan in het dal. En met een heerlijke temperatuur is het goed toeven in een T-shirtje op de top! Het zicht is fenomenaal. De sneeuwtoppen van de Alpen in de verte zijn duidelijk zichtbaar. Die sneeuw doet denken aan de vrieskou van gisteren op die zelfde top… Bizar hoe groot het contrast is, wat we overigens al eerder mee hebben gemaakt. Een berg waar je van gaat houden en ook vervloekt door zijn grilligheid en ruigheid.

Tussen 13.00 en 17.00 vertrekt de hele transportkaravaan huiswaarts. Achtergebleven deelnemers, vrijwilligers en het productieteam kunnen genieten op de terrassen. Met een Franse Pastis of lokale rosé wordt nagepraat over de geweldige week en het spetterende eindfeest. De jubileumeditie van Tour du ALS is een groot succes geworden dankzij jullie allemaal! Ondanks het missen van de top wel een TOP opbrengst. En herinneringen voor het leven gemaakt. De welbekende lach en traan werden dagelijks met elkaar gedeeld en het familiegevoel bracht alles te samen.

En als dan alle stof is neergedaald in Malaucène, de zon onder gaat, kleurt de lucht oranje… Een betere afsluiter voor deze week kunnen we ons niet voorstellen.

Iedereen goede reis naar huis. Hartelijk dank voor jullie inzet, gezelligheid en de geweldige sfeer! Dankzij jullie is TOP TEN, een editie om nooit meer te vergeten!

Suzan Harmsen

Deze terugblik is geschreven voor de vaste Tour du ALS-blogster Suzan Harmsen. Wil je meer van haar lezen? Dat kan! Eerder publiceerde Suzan al meer bijzondere verhalen over Tour du ALS.