Over Tour du ALS

 

Jaarlijks beklimmen honderden wielrenners, hardlopers en wandelaars de Mont Ventoux bij de Tour du ALS. Dit doen zij om een geweldige sportieve prestatie neer te zetten én om zoveel mogelijk geld op te halen in de strijd tegen ALS. In de afgelopen 8 edities hebben inmiddels meer dan 3.500 deelnemers de Mont Ventoux beklommen. Welke tezamen al bijna €7 miljoen hebben opgehaald aan donatiegelden.

In 2021 vindt de 9e editie plaats van Tour du ALS. 

Naast de sportieve uitdaging staat ook het familiegevoel voorop. Want wat nu een groots evenement is, is in 2011 ontstaan vanuit een kleine groep mensen die besloot om de Mont Ventoux te beklimmen.

Lees hoe de Tour is ontstaan

Meer over de vorige edities

 

Wat is ALS?

ALS (Amytrofische Laterale Sclerose) is een zeer ernstige aandoening waarbij men gemiddeld nog 3 jaar leeft nadat de diagnose gesteld is. De oorzaak van deze ziekte is tot op heden nog niet bekend en er is geen medicijn voor ALS. Reden te meer om daar geld voor in te zamelen.

Meer over ALS

 

 

 

Ambassadeurs

Tour du ALS is het grootste evenement wat door Stichting ALS georganiseerd wordt. Daarnaast zijn er meerdere ambassadeurs die zich inzetten voor de Tour du ALS. Wil jij weten welke ambassadeurs dit zijn?

Klik dan hier

 

 

Sponsoring Tour du ALS

Om de Tour du ALS mogelijk te maken is er geld nodig. Hiervoor gebruiken wij bewust geen donatiegelden maar geld dat vrijkomt uit de inschrijfkosten en giften van bedrijven, stichtingen en instanties. Iedere euro is er één. Daarom staan wij open voor nieuwe sponsoren en maken wij graag voor jouw bedrijf een pakket op maat. Wil jij sponsor of vriend worden van de Tour du ALS?

Lees hier verder

 

 

Donatiegelden Tour du ALS

In de afgelopen 8 edities van de Tour du ALS is er al bijna €7 miljoen aan donatiegeld opgehaald. Wil jij weten wat hiermee gedaan is?

Meer over de bestedingen van Tour du ALS

 

Veelgestelde vragen