9e editie Tour du ALS

Op zaterdag 11 september 2021 vindt de 9e editie van Tour du ALS plaats en beklimmen vele honderden mensen al fietsend, rennend en wandelend de Mont Ventoux in Frankrijk. Samen met ALS-patiënten gaan ze deze sportieve uitdaging aan om zoveel mogelijk geld op te halen voor de strijd tegen de dodelijke spierziekte ALS. Steun onze helden met een donatie, want alleen samen trappen we ALS de wereld uit! De inschrijving voor de 9e editie van Tour du ALS is gesloten. 

Word sponsor van Tour du ALS

Om Tour du ALS mogelijk te maken is er geld nodig. Hiervoor gebruiken wij geen donatiegelden, maar geld dat vrijkomt uit de inschrijfkosten van deelnemers en giften van bedrijven, stichtingen en instanties. Iedere euro telt in de strijd tegen ALS. Daarom staan wij open voor nieuwe sponsoren en maken wij graag voor jouw bedrijf een pakket op maat. Wil jij sponsor of vriend worden van Tour du ALS, neem dan contact met ons op!

Word sponsor!

 

Waar wordt de opbrengst aan besteed?

In de afgelopen 8 edities van Tour du ALS hebben inmiddels meer dan 3.500 deelnemers de Mont Ventoux beklommen. Gezamenlijk hebben zij bijna 7 miljoen euro opgehaald voor de strijd tegen ALS. Wil jij weten wat hiermee gedaan is?

Lees over de bestedingen van Tour du ALS

Wat is ALS?

ALS is één van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. De exacte oorzaak van de ziekte ALS is nog niet bekend. Evenmin bestaan er medicijnen die de ziekte kunnen stoppen of genezen. Patiënten kennen een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na de eerste symptomen.

Levensreddend onderzoek
Nederland telt ongeveer 1500 ALS patiënten. Op dit moment overleeft geen enkele patiënt na de diagnose. De noodzaak tot intensiever wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van ALS moet alle prioriteit krijgen. Voor dit levensreddende onderzoek is geld nodig, veel geld. Met Tour du ALS halen we geld op voor onderzoek naar ALS.

Meer over ALS

Ambassadeurs Tour du ALS

Tour du ALS is het grootste evenement wat door Stichting ALS Nederland georganiseerd wordt. Diverse bekende sporters en bekende Nederlanders steunen de strijd tegen ALS en beklimmen samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek. Dit jaar doet Thomas Acda mee aan Tour du ALS!

Lees over onze ambassadeurs
 

Eerdere edities Tour du ALS


  

In 2012 vond de eerste editie van Tour du ALS plaats, waarbij een kleine groep mensen besloot om de Mont Ventoux te beklimmen. Het evenement is door de jaren heen flink gegroeid, maar het familiegevoel is altijd behouden gebleven. ALS-patiënt en hun naasten staan centraal: voor en met hen zetten honderden deelnemers jaarlijks een grootse sportieve prestatie neer.

Lees over de vorige edities van Tour du ALS

Vragen?

Heb je specifieke vragen over Tour du ALS die niet op deze pagina zijn beantwoord? We hebben voor deelnemers, sponsoren en vrijwilligers de meeste gestelde vragen op een rij gezet en antwoord gegeven. Mocht jouw vraag hier niet tussen staan, neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen naar info@tourduals.nl

Ga naar de veelgestelde vragen