Tour du ALS

Op donderdag 13 juni 2024 vond de 12e editie van Tour du ALS plaats en beklommen vele honderden mensen al fietsend, rennend en wandelend de Mont Ventoux in Frankrijk. Samen met ALS-patiënten gingen ze deze sportieve uitdaging aan om zoveel mogelijk geld op te halen voor de strijd tegen de dodelijke spierziekte ALS.

Waarom Tour du ALS?

De ziekte ALS (Amyotrofische Lateraal Sclerose) is meedogenloos. Na de eerste symptomen leven mensen met deze zenuw-/spierziekte gemiddeld nog drie tot vijf jaar. Meer wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS en de aanverwante ziekten PSMA en PLS is nodig. Door recente technologische ontwikkelingen is de kans op een doorbraak groter dan ooit. Wat nu nodig is, is veel meer geld. Door mee te doen aan Tour du ALS steun je de strijd tegen ALS.

Lees meer over de ziekte ALS en de bestedingen van Tour du ALS.


Beklimmen van de Mont Ventoux

Tijdens Tour du ALS bedwing je de Mont Ventoux in Frankrijk. Je kunt op verschillende manieren de berg op: als wandelaar, als hardloper of als fietser.

Hardlopen en wandelen
Hardlopers en wandelaars beklimmen de Mont Ventoux één keer en worden na het bereiken van de top met pendelbussen terug naar beneden vervoerd waarbij je de laatste twee kilometer te voet aflegt naar de finish op Village du Départ in Malaucène.

Fietsers
Fietsend de berg op kan op veel verschillende manieren: op een wielrenfiets, met een handbike, met een speciale Hase Pino (duofiets) of op een elektrische fiets. De wielrenners hebben keuze uit drie routes.

Bekijk de routes

 

Aanwezig zijn of meedoen als patiënt

Jaarlijks doen er flink veel mensen met ALS, PSMA of PLS mee of zijn aanwezig bij Tour du ALS. Speciaal voor hen hebben we een pagina met aanvullende informatie.

Patiënteninformatie


Village du Départ

Jaarlijks verandert Malaucéne in een oranje Tour du ALS-dorp door de komst van Village du Départ. In Village du Départ is zowel de start als de finish van Tour du ALS. Daarnaast is er de dagen voor Tour du ALS van alles te beleven. Elke sportieve discipline kent een eigen startmoment en er is een massastart waarbij zoveel mogelijk deelnemers en patiënten tegelijkertijd kunnen starten. Na de beklimming finishen alle deelnemers in Village du Départ waar het grote eindfeest los zal barsten en we de opbrengst bekend zullen maken!

Bekijk het programma


Kosten

Het inschrijfgeld bedraagt €135,- per persoon. Van het inschrijfgeld wordt het Tour du ALS-tenue betaald dat elke deelnemer ontvangt tijdens de deelnemersbijeenkomst of in Frankrijk. Ook worden de faciliteiten tijdens Tour du ALS met het inschrijfgeld van deelnemers bekostigd. Denk hierbij aan wegafzettingen, EHBO-posten, sanitaire voorzieningen en begeleiding van deelnemers op de berg.

Als je je aanmeldt voor Tour du ALS, dan krijg je…

  • Een onvergetelijke ervaring
  • Het unieke Tour du ALS-tenue
  • Persoonlijke actiepagina met tal van handige fondsenwervende tools
  • Hulp bij de voorbereiding, door middel van trainingstips en -programma's
  • Startpakket in Frankrijk
  • Toegang tot Village du Départ (Tour du ALS-dorp)
  • Professionele verzorging voor, tijdens en na de klim
  • Spectaculair eindfeest


Let op: de reis en vervoer naar Frankrijk en accommodatie regel je zelf.

 

1500 ALS-patiënten, 1500 euro

Doe je mee aan Tour du ALS? Dan draag je bij aan het uit de wereld helpen van de dodelijke ziekte ALS. Dit doe je door het ophalen van donatiegeld. Het is de bedoeling dat je als deelnemer een streefbedrag ophaalt van €1,500,-*. Hiervan gaat élke euro naar de strijd tegen ALS. Het bedrag staat symbool voor de 1500 ALS-patiënten die Nederland telt. Na je aanmelding krijg je van ons een persoonlijke actiepagina, sponsortips en promotiematerialen. Zo ga jij dat streefbedrag zéker halen!

*Staffel: als je voor de 2e keer meedoet aan Tour du ALS dan is het streefbedrag €1.000. Bij de 3e keer of meer is dit €500,-. Maar natuurlijk kun je altijd meer geld ophalen!


Vragen?

Heb je specifieke vragen over Tour du ALS die niet beantwoord zijn? We hebben de meeste gestelde vragen op een rij gezet en antwoord gegeven. Mocht jouw vraag hier niet tussen staan, neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen naar info@tourduals.nl


Ga naar de veelgestelde vragen