Informatie voor patienten

Bij de Tour du ALS staat de patiënt centraal.

De afgelopen jaren hebben ongeveer 50 patiënten deelgenomen aan de Tour du ALS. Van alle deelnemers hebben wij gehoord dat dit een unieke ervaring was, die ze nooit hadden willen missen. Niet alleen de prestatie op zich (het is natuurlijk een enorme uitdaging om die Mont Ventoux te beklimmen) maar het geeft ook een heel goed gevoel om dit met je familie en vrienden te doen. Een saamhorigheidsgevoel, een echt gevoel van ‘samen trappen wij ALS de wereld uit’.

Schrijf je daarom in, als het nog mogelijk is, en beleef de Tour du ALS als een ware VIP. Let op: patienten hoeven geen inschrijfgeld te betalen, vraag hiervoor een kortingscode aan via info@tourduals.nl

Elk jaar fietsen er een aantal patiënten mee, veelal op een door Stichting ALSopdeweg ter beschikking gestelde 'Haze Pino' al dan niet met trapondersteuning.  

Er zijn teams die voor een patient(e) deelnemen. Ben jij daar een van, laat het ons weten via info@tourduals.nl want ook jouw aanwezigheid vinden wij geweldig! Wij ontvangen jullie graag op ons basecamp voor een hapje en een drankje.

Zorg
Mocht je zorg nodig hebben b.v. bij de ADL (wassen, aankleden, e.d.), laat het ons weten. Wij nemen verzorgenden, een fysiotherapeut en ergotherapeut mee (allen gespecialiseerd in ALS) die je hierbij kunnen helpen. Heb je specifieke hulpmiddelen nodig, welke je niet van huis mee kunt nemen, geef het aan, dan kunnen wij proberen deze voor je te regelen. Geef je wensen aan via info@tourduals.nl en wij nemen contact hierover met je op.

Stichting Ambulance Wens
Kun je zelf niet meer fietsen maar is er wel iemand of een team die/dat voor jou die Kale Berg opgaat en lukt het jou zelf niet om in Frankrijk te komen om hen aan te moedigen, dan is er altijd nog Stichting Ambulance Wens. Zij kunnen voor jou de reis, accommodatie en zorg regelen. Meld je aan via www.ambulancewens.nl/wensenformulier.