Als patiënt deelnemen aan Tour du ALS

Tijdens Tour du ALS beklimmen honderden deelnemers samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux. De afgelopen jaren hebben bijna 100 patiënten aan Tour du ALS deelgenomen. Een unieke en onvergetelijke ervaring voor het leven die je deelt met familie en vrienden. 

We moedigen patiënten aan om met een eigen team deel te nemen aan Tour du ALS of door als supporter aanwezig te zijn. Patiënten hoeven uiteraard geen inschrijfgeld te betalen voor deelname aan Tour du ALS.

Patiënten die eerder hebben deelgenomen aan Tour du ALS geven stuk voor stuk aan dat het een ervaring was die ze nooit hadden willen missen.

 

 

 

 

 

 

 

Om iedereen in staat te stellen om deel te nemen aan Tour du ALS en deze unieke ervaring te kunnen meemaken kunnen familie en vrienden van patiënten - indien gewenst - op een elektrische fiets aan Tour du ALS deelnemen. 

Kortom, Tour du ALS draait om het saamhorigheidsgevoel: samen trappen wij ALS de wereld uit. We zetten alles op alles om een oplossing te vinden voor deze vreselijke ziekte en vieren tegelijkertijd het leven. Deelnemen aan Tour du ALS is een ervaring die je niet wil missen.  

Ja, ik wil meedoen aan Tour du ALS 

Zorg voorafgaand en tijdens Tour du ALS

Een speciaal patiëntenteam begeleidt ALS-patiënten en hun naasten in de voorbereiding op Tour du ALS. Zo ondersteunen we onder andere in het vinden van de juiste accomodatie, vervoer naar Zuid-Frankrijk en aangepaste fietsen. Onze partner Stichting ALSopdeweg! stelt elk jaar speciale 'Haze Pino' fietsen beschikbaar voor patiënten, al dan niet met trapondersteuning. Geef specifieke zorgvragen aan ons door, we denken graag met je mee!

Ook tijdens het evenement ontzorgen we patiënten en hun naasten. Wij vinden het namelijk heel belangrijk dat patiënten dit unieke evenement met mensen die hen lief zijn kunnen ervaren. Bij Tour du ALS zijn verzorgenden, fysiotherapeuten en ergotherapeuten aanwezig, allen gespecialiseerd in ALS. Ook is het mogelijk om zorg als de ADL (wassen, aankleden, e.d.) te regelen. Mocht je specifieke hulpmiddelen nodig hebben, die niet meegenomen kunnen naar Frankrijk, dan doen wij ons best om dit voor je te regelen.

Stichting Ambulance Wens 

Kun je zelf niet meefietsen, maar is er wel iemand of een team welke voor jou deelneemt aan Tour du ALS en wil je graag naar Frankrijk om hen aan te moedigen? Dan is er altijd nog Stichting Ambulance Wens. Zij kunnen voor een paar patiënten de reis, accommodatie en zorg regelen.

Mocht je op eigen kracht naar de Mont Ventoux komen, dan ontvangen we je uiteraard ook graag op ons basecamp met een hapje en een drankje.

 

Meedoen?

Wil je graag meedoen met Tour du ALS? Of heb je voorafgaand nog een aantal vragen? Neem dan gerust contact met ons op door te mailen naar info@tourduals.nl of tijdens kantoortijden te bellen naar 088-6660333.