Als patiënt deelnemen aan Tour du ALS

Tijdens Tour du ALS beklimmen honderden deelnemers samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux. De afgelopen jaren hebben ruim 100 patiënten aan Tour du ALS deelgenomen. Een unieke en onvergetelijke ervaring voor het leven die je deelt met familie en vrienden. 

We moedigen patiënten aan om met een eigen team deel te nemen aan Tour du ALS of als supporter aanwezig te zijn. Patiënten hoeven uiteraard geen inschrijfgeld te betalen voor deelname aan Tour du ALS.

Ben je ALS-patiënt en overweeg je deel te nemen aan Tour du ALS? Neem contact met ons op door te mailen naar info@tourduals.nl of tijdens kantooruren te bellen naar 088-6660333. Je ontvangt van ons dan de code waarmee je geen inschrijfgeld betaalt. 

Ja, ik neem contact op

Unieke ervaring met familie en vrienden 
Patiënten die eerder hebben deelgenomen aan Tour du ALS geven stuk voor stuk aan dat het een ervaring was die ze nooit hadden willen missen. In dit filmpje vertellen ALS-patiënten over hun deelname aan Tour du ALS.

 

 

 

 

 

 

 


ALS-patiënt Theo Rommen fietste maar liefst vijf keer met ons de Mont Ventoux op:

“Tour du ALS geeft mij herinneringen voor het leven. Ik maak er nieuwe vrienden en heb contact met andere lotgenoten. Daarnaast krijg ik enorm veel energie van alle vrijwilligers die ervoor zorgen dat wij ons ding kunnen doen.”

Begin april 2021 bereikte ons het verdrietige bericht dat Theo Rommen is overleden aan ALS. Theo heeft zes jaar lang met ALS geleefd en was een van de actiefste deelnemers van Tour du ALS. Vele jaren beklom hij samen met familie en vrienden in Team ALSMaarDoor de Mont Ventoux voor de strijd tegen ALS. We wensen Sophie Rommen en zijn dochters Femke en Saar ontzettend veel sterkte, het gemis is groot. De hemel is een grote ster ⭐️rijker. We gaan je ontzettend missen!

Deelnemen op elektrische fiets 
Deelnemen aan Tour du ALS is een ervaring die je niet wilt missen en die je met jouw familie en vrienden wilt delen. Om iedereen - ook de minder sportieven - in staat te stellen de Mont Ventoux te beklimmen, bieden we patiëntenteams de mogelijkheid om - indien gewenst - op een elektrische fiets aan Tour du ALS deel te nemen. Bij aanmelding kun je de sportieve discipline 'elektrische fiets' selecteren. Want samen staan we sterker in de strijd tegen ALS! 

Ja, we willen meedoen aan Tour du ALS 

Zorg voorafgaand en tijdens Tour du ALS

Een speciaal patiëntenteam begeleidt ALS-patiënten en hun naasten in de voorbereiding op Tour du ALS. Zo denken we mee over het vinden van de juiste accommodatie, vervoer naar Zuid-Frankrijk en aangepaste fietsen. Onze partner Stichting ALS op de weg stelt elk jaar speciale 'Haze Pino' fietsen beschikbaar voor patiënten, al dan niet met trapondersteuning. Geef specifieke zorgvragen aan ons door, we helpen graag in een goede voorbereiding!

Ook tijdens het evenement ontzorgen we patiënten en hun naasten. Wij vinden het namelijk heel belangrijk dat patiënten dit unieke evenement met mensen die hen lief zijn kunnen ervaren. Bij Tour du ALS zijn verzorgenden, fysiotherapeuten en ergotherapeuten aanwezig, allen gespecialiseerd in ALS. Ook is het mogelijk om zorg als de ADL (wassen, aankleden, e.d.) te regelen, of je nu deelneemt of niet. Mocht je specifieke hulpmiddelen nodig hebben, die niet meegenomen kunnen naar Frankrijk, dan doen wij ons best om dit voor je te regelen.

Stichting Ambulance Wens 

Kun je zelf niet meefietsen, maar is er wel iemand of een team welke voor jou deelneemt aan Tour du ALS en wil je graag naar Frankrijk om hen aan te moedigen? Dan is er altijd nog Stichting Ambulance Wens. Wil je hier meer over weten, neem dan contact met ons op via info@tourduals.nl.  Aangezien er slechts voor een paar patiënten plek is, bepaalt Stichting ALS Nederland welke patiënten met Stichting Ambulance Wens naar boven gaan. 

Mocht je op eigen kracht naar de Mont Ventoux komen, dan ontvangen we je uiteraard ook graag in Malaucene op Village du Depart met een hapje, drankje en veel gezelligheid.

 

Meedoen?

Wil je graag meedoen met Tour du ALS? Of heb je voorafgaand nog een aantal vragen? Neem dan gerust contact met ons op door te mailen naar info@tourduals.nl of tijdens kantoortijden te bellen naar 088-6660333.