Informatie voor patiënten

 

Bij de Tour du ALS zijn de patiënten de VIP (Very Important Patient). Wij vinden het heel belangrijk dat patiënten dit unieke evenement kunnen ervaren. Als patiënt kun je aanwezig zijn bij of deelnemen aan de Tour du ALS. In de afgelopen edities hebben ongeveer 60 patiënten deelgenomen aan de Tour du ALS. Stuk voor stuk hebben zij dit als een zeer unieke ervaring mogen beleven die zij nooit hadden willen missen. Niet alleen de prestatie op zich (het is natuurlijk een enorme uitdaging om die Mont Ventoux te beklimmen) maar ook het goede gevoel dat het geeft om dit met je familie en / of vrienden te beleven. Een saamhorigheidsgevoel, een echt gevoel van ‘samen trappen wij ALS de wereld uit’.

 

 

 

 

 

 

 

Bij de Tour du ALS staat de patiënt centraal

Wil jij meedoen aan de Tour du ALS? Dan maken dit graag voor je mogelijk. Als patiënt hoef je geen inschrijfgeld te betalen, vraag daarom hiervoor een kortingscode aan via info@tourduals.nl .Indien je nog twijfelt of meer informatie wilt dan helpen wij jou ook graag verder.

Elk jaar fietsen er een aantal patiënten mee, veelal op een door Stichting ALSopdeweg! ter beschikking gestelde 'Haze Pino', al dan niet met trapondersteuning.  

Ook zijn er teams die voor een patient(e) deelnemen. Ben jij daar een van? Laat het ons weten via info@tourduals.nl want ook jouw aanwezigheid vinden wij geweldig! Wij ontvangen jullie graag op ons basecamp voor een hapje en een drankje.

 

Zorg gedurende de Tour du ALS

Bij de Tour du ALS zijn verzorgenden, fysiotherapeuten en ergotherapeuten aanwezig (allen gespecialiseerd in ALS). Mocht je zorg nodig hebben, bijvoorbeeld bij de ADL (wassen, aankleden, e.d.) dan horen wij het graag. Indien je specifieke hulpmiddelen nodig hebt, welke niet meegenomen kunnen worden vanuit huis, dan proberen wij dit voor je te regelen. Wij horen graag jouw wensen, dan nemen wij hierover contact met je op.

 

Stichting Ambulance Wens

Kun je zelf niet meefietsen maar is er wel iemand of een team welke voor jou deelneemt aan Tour du ALS en lukt het jou zelf niet om in Frankrijk te komen om hen aan te moedigen? Dan is er altijd nog Stichting Ambulance Wens. Zij kunnen voor een paar patienten een de reis, accommodatie en zorg regelen. Wil je meer informatie of je hiervoor aanmelden? Stuur een mail naar info@tourduals.nl