Pers

ALS is een dodelijke spierziekte waar nog geen medicijn voor is. Om de oorzaak van deze slopende ziekte en een medicijn te vinden is er geld nodig, veel geld. Daarom organiseert Stichting ALS Nederland jaarlijks het sportieve fondsenwervende evenement Tour du ALS, om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen ALS. Op donderdag 8 juni 2023 wordt de elfde editie van Tour du ALS georganiseerd.

Tijdens Tour du ALS campagne informeren, inspireren en activeren we het Nederlandse publiek om gezamenlijk zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar de dodelijke spierziekte ALS. Het event wordt gekenmerkt door een sterk familiegevoel. ALS-patiënten en hun naasten staan centraal.

Over Stichting ALS Nederland
Het doel van Stichting ALS Nederland is het financieren van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van de dodelijke spierziekte ALS. Stichting ALS Nederland zet zich actief in voor een betere kwaliteit van leven en zorg voor de patiënten en hun naasten. Met campagnes stimuleert de stichting een grotere bekendheid van de ziekte ALS bij de Nederlandse bevolking en vraagt ze het publiek om steun. Stichting ALS Nederland is o.a. bekend van de ‘Ik ben inmiddels overleden’ campagne, de Amsterdam City Swim, de Ice Bucket Challenge, ALS Sunrise Walk en Tour du ALS. Voor meer informatie zie www.als.nl.

Perscontact Tour du ALS
Wilt u verslag doen van Tour du ALS of in aanloop naar het sportieve evenement aandacht besteden aan de strijd tegen ALS, neem dan contact op met Sanne Tieke, media Tour du ALS, door een e-mail te sturen naar S.Tieke@ALS.nl.

Contact Stichting ALS Nederland
Heeft u algemene vragen over het werk van Stichting ALS Nederland? Neem contact met ons op via info@als.nl of via ons algemene nummer 088-666 03 33.

U kunt ons ook volgen op Social Media:

Terugblik 10e editie Tour du ALS

Na maandenlange sportieve voorbereiding stonden we op donderdag 9 juni voor de 10e keer aan de voet van de Mont Ventoux. Ruim 760 deelnemers beklommen onder luid gejuich van vele honderden supporters al wandelend, rennend of fietsend de Kale Berg, met maar één ding voor ogen: ALS de wereld uit trappen! De jubileumeditie van Tour du ALS hebben we met een recordbedrag van 1.645.605 euro afgesloten. Een ongelooflijke prestatie! We bedanken alle deelnemers, donateurs, vrijwilligers, sponsoren en alle andere betrokkenen voor hun steun!

Logo Tour du ALS Logo TdA
Logo Stichting ALS Nederland Logo ALS