Samen ALS de wereld uit stappen en trappen!

Samen ALS de wereld uit stappen en trappen!

In april 2019 is bij een familielid en vriend de diagnose ALS geconstateerd. Momenteel werkt hij mee aan een onderzoek door een mogelijk nieuw medicijn te testen. Maar voor meer onderzoeken en een hopelijke genezing van deze rotziekte is meer geld nodig. Daarom willen wij als familie en vrienden op 11 september 2021 de Mont Ventoux beklimmen.

Promote this page with a cool poster. You can determine the text yourself and then print the poster and put it up anywhere. Anyone can make a poster of this page, including friends, family, colleagues, people from your sports team or classmates. Put the poster up in a supermarket, behind the window at shops, at companies or at school. Putting up a poster is often no problem if you ask nicely and explain what it is for.

10
23/09/2021
15:40

Riëtte

View all
  View all
19/04/2021 | 13:12

Nog 5 maanden....

Nog 5 maanden en dan hebben we, als het goed is, de Mont Ventoux beklommen......Het jaar 2020, wat al snel begon in maart het Covid-19 virus. De deelnemersbijeenkomst op 18 april 2020 zou ons 1e kennismaking zijn met heel veel mensen van de Tour du ALS. Helaas werd deze al snel afgelast en ook werd de Tour du ALS daarna afgelast.Al snel werd er een nieuwe datum bekend gemaakt; 6 juni 2021! We hadden natuurlijk ons streefbedrag al bij elkaar maar dit werd overgeschreven naar volgend jaar. En toen kwam er rond 10 juni post. De datum van de Tour du ALS 2020 was natuurlijk 11 juni. Op deze 11 juni kregen alle ALS patienten, die deel zouden nemen aan de Tour bezoek van Gorrit-Jan (directeur Stichting ALS Nederland) en Gert-Jan (oprichter Tour du ALS) + cameraploeg. Omdat Bennie ook deel zou nemen kregen we 's ochtends ook een bezoekje in Weerselo. Erwin Appelman, al jarenlang vrijwilliger van de Tour du ALS en bekende van ons, was er als verrassing ook bij.Een dag met een dubbele lading omdat je in het achterhoofd had dat we anders die dag in Frankrijk zouden zitten. Op deze dag werd er een radiouitzending gehouden en kon men liedjes aanvragen. Natuurlijk hebben we dit gedaan en klonk Bruce Springsteen met "Tougher than the rest" speciaal voor ons team. Het uitpakken van de envelop is deze avond dan ook gebeurt en hier zat de medaille in van 2020. 11 september halen we hem echt op in Frankrijk..Helaas is Bennie erg achteruit gegaan in de afgelopen maanden en heeft hij o.a. de ZOOM ingeleverd. Ook zal hij niet mee kunnen doen aan de Tour du ALS! We gaan voor het aanmoedigen :-)!! De Tour du ALS is, vanwege alle onduidelijkheid, wel weer verplaatst van 6 juni naar 11 september. Vandaar de titel: Nog 5 maanden......We gaan het trainen weer oppakken en hopelijk kunnen we dan op 11 september de Kale Berg in Frankrijk beklimmen! Natuurlijk met ons team maar ook met het team van Bennie z'n werk: Machinefabriek Westerhof!Want samen trappen en stappen wij ALS de wereld uit!

Tour du ALS is the largest event organized by the ALS Netherlands Foundation. Under the slogan “Get on your feet to beat ALS” , hundreds of cyclists, runners and hikers climb the Mont Ventoux together with ALS patients. All participants, volunteers, patients, donors and attendees contribute in the steps towards finding the cause of ALS and ultimately a medicine.