Team Carla in de bres voor ALS

Team Carla in de bres voor ALS. Opnieuw, na een jaar of zes

In 2014 heb ik, Alicia, samen met Sophie en Mirjam, meegedaan aan de Tour du ALS. Mijn moeder is in 2012 gediagnosticeerd met de ziekte ALS en zodoende is dit idee ontstaan. We wilden namelijk graag wat DOEN. Zo zijn we op de 30 mei 2014 de Mont Ventoux op gefietst/gelopen.

Helaas heeft onze deelname voor mama niets meer bij kunnen dragen, zij is namelijk in juni 2014 na een dappere strijd overleden aan deze nare ziekte.

 

Nu, inmiddels 5 jaar later, zag ik de foto’s van de afgelopen editie van de Tour du ALS voorbij komen. Er waren al langer plannen om de Mont Ventoux nog eens op te fietsen, omdat we in 2014 niet helemaal tot de top mochten vanwege het onstuimige weer. Eerst wilde ik dit zelf graag doen, maar toen ik de foto’s zag, leek het me toch veel mooier om nog eens voor ALS te fietsen. Ik heb het in de groep gegooid en er hebben een aantal mensen aangegeven dat ze met me mee gaan fietsen/lopen. Zo was het idee dus ineens een plan geworden en gaan we er gewoon nog een keer voor! Hieruit is onze nieuwe teamnaam ontstaan met mama’s naam erin ter nagedachtenis.

 

Op deze pagina kun je ons sponsoren en meehelpen ons streefbedrag te bereiken. Via onze Facebookpagina (https://www.facebook.com/pg/TeamCarlaInDeBresVoorAls/about/?ref=page_internal) kan iedereen die ons wil volgen, sponsoren, een hart onder de riem wil steken of wat dan ook, ons in de gaten houden. We gaan ervoor!

 

Samen trappen we ALS de wereld uit!

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

10
29/03/2020
17:54

Jacqueline

Bekijk alle
  Bekijk alle
19/10/2019 | 10:00

Eerste bijeenkomst

Gisterenavond hebben we onze eerste bijeenkomst gehad met bijna iedereen die mee naar Frankrijk gaat.🇫🇷We zijn met 18 personen tot nu toe die mee naar Frankrijk afreizen in juni 2020. Daarvan gaan er, zoals het er nu uitziet, 9 de berg op voor ALS. De rest gaat mee als ondersteuning, verzorging, transportdienst enz. We hebben al een aantal mooie acties bedacht om geld💰 in te zamelen. Binnenkort zullen er bijvoorbeeld potjes met onze teamnaam op allerlei plaatsen verschijnen waar je een donatie in kunt doen. We gaan ook een aantal evenementen organiseren waarvan de opbrengst naar ALS gaat. Hiervan houden we jullie op de hoogte. Wil je ons op een of andere manier helpen? Dan horen we dat heel graag!

Stichting ALS Nederland zet zich in voor het vinden van de oorzaak en oplossingen voor de dodelijke spierziekte ALS. Om de oorzaak van deze slopende ziekte en een medicijn te vinden is er geld nodig, veel geld. Daarom organiseert Stichting ALS Nederland jaarlijks het sportieve evenement Tour du ALS, om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen ALS. In 2021 vindt de 9de editie plaats.