Aanpassing route Tour du ALS in verband met herinrichting Mont Ventoux

30-01-2020 | 10:57

De Mont Ventoux wordt jaarlijks door 700.000 mensen bezocht en de top kan zoals bekend aardig verstopt raken. Om die reden is eind vorig jaar door de autoriteiten in Frankrijk aangekondigd dat er een herinrichting van de top van de Mont Ventoux gaat plaatsvinden vanaf april 2020. Op dat moment was nog niet bekend of dit een impact zou hebben op Tour du ALS. Zie hierover ook het nieuwsbericht dat we eerder hebben gedeeld. Wij hebben sindsdien nauw contact met de plaatselijke autoriteiten.

Planning van de herinrichting bekend

Vorige week is in Frankrijk een definitief besluit genomen over de planning van de werkzaamheden. Helaas blijkt hieruit dat de herinrichting van de top daadwerkelijk zijn impact heeft op de routes van Tour du ALS. Er worden geen vergunningen verleend voor evenementen om doordeweeks naar de top van de Mont Ventoux te gaan. Dit betekent dat we als Tour du ALS tot aan Chalet Liotard / Chalet Reynard kunnen komen.

Gevolg: nieuwe routes voor Tour du ALS

Wij zijn erg blij dat Tour du ALS als groot evenement tóch door kan gaan op de Mont Ventoux zelf en we vanuit ons Village du Depart in Malaucène kunnen vertrekken. Op 7 en 8 april hebben wij een bezoek aan Frankrijk gepland. Daar gaan we met de diverse betrokkenen in gesprek over hoe de bestaande routes van de verschillende disciplines waar nodig omgezet kunnen worden naar nieuwe en uitdagende trajecten. 

We houden je op de hoogte

Alle verdere updates rondom Tour du ALS nemen wij op in onze nieuwsbrieven en op de website. En houd vooral onze social kanalen in de gaten. Als organisatie zullen we alles op alles zetten om er een prachtig evenement van te maken, minstens zo succesvol als in 2019. Want samen trappen wij ALS de wereld uit!

Tot in april? 
Natuurlijk hopen we alle deelnemers te zien tijdens de deelnemersbijeenkomst op 18 april in Jaarbeurs Utrecht. We zijn dan net terug van ons bezoek aan Frankrijk en zullen daar tijdens de deelnemersbijeenkomst verslag over uitbrengen. 

Wij wensen alle (toekomstige) deelnemers veel succes met de voorbereidingen voor de Tour du ALS. Mocht je ondertussen nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via info@tourduals.nl.