Zonnebril momentjes

10-09-2021 | 19:54

Na een bewolkte ochtend laat in de opmars naar D-day de zon zich weer zien. De zonnebrillen kunnen op! En niet alleen voor de zon. Ook voor de zogenaamde “zonnebril momentjes”. Inmiddels een goed ingeburgerd begrip bij Tour du ALS. Het magische is de samenkomst van geluksmomentjes, persoonlijke prestaties maar ook het verdriet om verlies in alle vormen die bij ALS horen. Alle emoties komen voorbij. Een zonnebril is fijn om zo’n momentje even voor jezelf te kunnen houden!

Alleen dan hoor. Want verder delen we alles met elkaar. We bundelen de krachten in de strijd tegen ALS! Het familie gevoel dat is waar het om draait bij Tour du ALS. En dat gevoel is er. De startpakketten worden opgehaald. Oude bekenden treffen elkaar en voor nieuwe deelnemers is er van alles te ontdekken. Vaak wegwijs gemaakt door ervaren deelnemers.

Zo legt Thomas Acda uit aan nieuweling René Froger waar hij de berg kan vinden!

“ We gaan links en daar naar boven!”

Wijzend in de goede richting van de Mont Ventoux!

Intussen zijn de pendeldiensten aan het warm draaien op het parcours. Want met het advies niet zelf de berg op te gaan, zal daar dankbaar gebruik van gemaakt worden. Ook door de niet zelf afdalende deelnemers, die voor de finish worden afgezet! Zij krijgen voorrang, maar met een beetje geduld zien we iedereen weer beneden waar de finish en bar wacht.

De sfeer op Village de Départ wordt steeds gezelliger. Barman Dylan voorziet iedereen met een lach van een drankje. De biertjes smaken steeds beter, nu het zonnetje schijnt. De shop draait lekker. Iedereen leeft naar morgen toe. Laat maar komen die bijzondere dag. De dag waar wij al zo lang op wachten wij wensen iedereen: een bordje pasta, zonnebrand, water in de tas en alles wat bijdraagt aan het bereiken van de top! Tot slot een korte goede nachtrust. Morgen gaan we knallen! Op naar een zonnige top! Samen trappen we ALS de wereld uit!

 

Suzan Harmsen