Malaucène staat op z’n kop!

12-09-2021 | 08:02

Een oranje lint van deelnemers heeft bezit genomen van de Mont Ventoux. Door de krachten te bundelen, worden de stijgings percentages weg getrapt, gelopen en gerend. Een machtig mooi gezicht. Blikken van afzien, stralende gezichten en tranen van trots en verdriet. Dat is Tour du ALS!

De eerste bereiken de top. Die er stralend bij ligt. Weinig wind. Zonnig, met prachtige heldere uitzichten over de Alpen en het dal naar Bedoin. Wat blijft dit toch een magische plek. Hier worden herinneringen gemaakt. Hier wordt altijd iemand symbolisch mee gedragen. Een berg vol persoonlijke verhalen… En dat is wat zichtbaar iedereen met elkaar verbind.

Het is druk op de berg. Waar meer sportievelingen bezig zijn. Soms wordt het geduld op de proef gesteld, omdat de pendeldiensten er moeilijk door heen komen. Een voordeel voor de afdalers op de fiets. Die komen dan ook als eerste op de finish aan! Hun komst aangekondigd door de speaker. Patiënten en hun teams druppelen binnen. Wat een prestatie! Hardlopers maken een vliegende finish. En wandelaars met komen de finish over met de handjes in de lucht! Beelden om nooit meer te vergeten. Muziek en gejoel door de onmisbare supporters wanneer de eindstreep wordt gehaald. Een fijn gevoel. Het zit erop. Het feest kan beginnen!

En een feest dat wordt het. De ontlading van een dag vol emotie! Het familie gevoel bereikt zijn hoogtepunt. Samen hebben we gestreden tegen ALS. Samen sterk! En wat dat opgeleverd heeft? Dat is nu een fenomenaal gedrag van bijna 1.2 miljoen euro! Maar er kan nog meer bij. Dus blijf doneren. We mogen getuige zijn unieke duet van Thomas Acda en René Froger. Speciaal om het familie gevoel kracht bij te zetten zingen zij een prachtig lied: “Vier het leven”. En dat gebeurd door iedereen. Kippenvel! Tof dat zij zich, samen met nog meer familie leden, ook zo hebben ingezet. Indrukwekkend hoe alles samen komt.

Als toetje trakteert de band “Dùbent” ons op hun opzwepende muziek. Iedereen zingt mee, met klassiekers. En DJ John brengt met de perfecte “lijm” de middag tot een feestelijk geheel. Lekkere medleys uit allerlei tijden, voor iedereen zit er wat bekends bij! Ik zou er nog zoveel meer woorden aan kunnen wijden. Laten we nu vooral gaan nagenieten! Van deze bijzondere zaterdag in september waarin Malaucène op zijn kop staat! Hoe kan het ook anders, het is editie “Incredible 9”…

Suzan Harmsen