Blik met ons terug op een prachtige editie van Tour du ALS!

21-06-2022 | 17:51

We zijn nog volop aan het nagenieten van de 10e editie van Tour du ALS. Wat was het bijzonder om in Frankrijk zoveel bekende gezichten terug te zien en nieuwe deelnemers te ontmoeten. Het familiegevoel was als vanouds. Met ruim 760 deelnemers, 150 vrijwilligers en vele honderden supporters hebben we een feestje gevierd om nooit te vergeten.

Bekijk de aftermovie van de prachtige jubileumeditie van Tour du ALS!

Fotografie Tour du ALS
Tijdens het evenement hebben fotografen Andrea Pijl, Edwin Sonneveld, Annabel Mulder, Giuliano Leunura, Hilco Loman en Ton van Dijk zoveel mogelijk memorabele momenten van Tour du ALS vastgelegd. Ze waren erbij tijdens de opbouw van Village du Depart, de aankomst van patiënten, de start, de beklimming, de finish en het eindfeest. Bekijk de fotoreportage op Flickr en deel jouw favoriete beelden – liefst met vermelding van de fotograaf – op sociale media.  

Bekijk de fotoreportage

 

Bijzonder inkijkje vanuit het hart van de organisatie
Sinds de eerste editie deelt Suzan Harmsen vanuit het hart van de organisatie de meest bijzondere momenten van Tour du ALS. Al in de maanden voorafgaand aan het evenement neemt ze de lezer mee, toewerkend naar het moment van afreizen naar Zuid-Frankrijk en de start van het evenement. Haar persoonlijke blogs bieden thuisblijvers de mogelijkheid om Tour du ALS toch mee te maken. Ook voor deelnemers en vrijwilligers zijn haar verhalen een feest van herkenning en een fijne manier om terug te blikken.

Lees de blogs van Suzan terug

 

Persoonlijke verhalen
We hebben in aanloop naar Tour du ALS voor onze website meerdere deelnemers, vrijwilligers, sponsoren en organisatoren geïnterviewd en hun verhalen uitgelicht. Zo gingen we in gesprek met ALS-patiënt Jack Smits, die ook dit jaar weer een grote groep vrienden en familie mobiliseerde om met hem de Mont Ventoux te beklimmen. Ook spraken we met Antoinette Kalkman over haar persoonlijke en zakelijke betrokkenheid bij de strijd tegen ALS. Als werkgever verloor ze een collega aan ALS. Het heeft haar ertoe doen besluiten om haar bedrijf Nationale Waarborg aan Tour du ALS te verbinden als sponsor. En we gingen met Gert-Jan en Irmgard Pijl in gesprek, de oprichters van Tour du ALS. Ze hebben besloten om op het hoogtepunt afscheid te nemen van het sportieve evenement.

Lees hier de interviews terug

 

Veel aandacht in de media
Vele tientallen lokale, regionale en landelijke media hebben in aanloop naar en tijdens Tour du ALS deelnemers geïnterviewd. Het leverde indringende portretten op van bijzondere mensen die allemaal op hun eigen manier in aanraking zijn gekomen met ALS. Met ruim 50 publicaties in lokale en regionale media, een commercial van Michiel Scheeren die op tal van regionale zenders draaide en volop landelijke media aandacht tijdens het evenement kan niemand dit jaar om Tour du ALS zijn heengegaan.

Bekijk het media overzicht

 

Steun van sponsoren
Tour du ALS kan niet zonder de steun van onze sponsoren. Een enorm dank je wel voor de inzet en betrokkenheid van Isla Pastilles, Garmin, Nationale Waarborg, Zeevat Hypotheken en Verzekeringen, Auping, NFGD en Podiumtrailerverhuur. En natuurlijk ook voor de vele andere bedrijven en organisaties die Tour du ALS dit jaar mede mogelijk hebben gemaakt.