Trainingsdag voor de motards

16-04-2024 | 11:20

Op zaterdag 13 april verzamelden de groep motards zich voor hun trainingsdag in Oirschot, bij de Generaal Majoor de Ruyter van Steveninckkazerne. Door deze training zijn zij nog beter voorbereid op hun taak op de Mont Ventoux tijdens Tour du ALS.

Met fantastische weersomstandigheden werd onder leiding van ervaren rijinstructeurs van de Politie en Koninklijke Marechaussee begonnen aan een leerzame dag op het schitterende oefencomplex van de kazerne. Het enthousiasme en een lichte opwinding hing voelbaar in de lucht.

Aanscherpen vaardigheden
De wegen op het oefencomplex waren perfect voor de motards om hun vaardigheden te testen en trainen. De instructeurs scherpten details aan waar nodig. Zo werd er getraind op het kijken, keren op een helling en op evenwichtsoefeningen. De bochtentechniek en de uitwijkrem-manoeuvres werden geoefend. Ook werden de te nemen maatregelen bij een ongeval als noodzakelijke casus uitgebreid behandeld.



Met een gerust hart naar Frankrijk
Na uren van intensieve training keerden alle motards met een grote glimlach op het gezicht huiswaarts om met een gerust hart af te reizen naar de flanken van de Mont Ventoux. Op naar Frankrijk!

Een bijzonder woord van dank aan onze motard Olaf Goes voor de verzorging van het voortreffelijke lunchpakket.