Tips voor de eindsprint: haal donaties binnen in deze laatste weken voor Tour du ALS

01-05-2024 | 11:24

De laatste paar weken voor Tour du ALS zijn van start gegaan en dat betekent dat de einsprint is begonnen! Ben je nog op zoek naar wat laatste tips om nog wat donaties binnen te halen? Lees dan snel verder!

  1. Duidelijke Doelen Stellen: Definieer duidelijke doelen voor de laatste eindsprint. Dit kan een specifiek bedrag zijn dat je wilt bereiken of het aantal mensen dat je wilt bereiken.

  2. Persoonlijke benadering: Neem de tijd om persoonlijke berichten te sturen naar vrienden, familie en collega's die je nog niet hebt benaderd. Leg uit waarom het zo belangrijk voor je is en vraag om hun steun.

  3. Gebruik Social Media Slim: Maak optimaal gebruik van social media om je boodschap te verspreiden. Deel je persoonlijke verhaal, foto's en updates over je voorbereiding op Tour du ALS. Vraag vrienden, familie en volgers om je te steunen door te doneren en/of je berichten te delen.

  4. Evenementen: Organiseer nog een klein evenement zoals een buurtbarbecue of een bake sale en doneer de opbrengsten. Dit kan niet alleen geld opleveren, maar ook de (lokale) betrokkenheid vergroten.

  5. Lokale betrokkenheid: Benader lokale bedrijven en vraag om hun steun in ruil voor zichtbaarheid op je shirt, social media of andere promotiematerialen. Veel bedrijven zijn bereid om te ondersteunen, vooral als het om lokale initiatieven gaat.

  6. Betrek lokale media: Neem contact op met lokale kranten, radiostations of bloggers. Wellicht willen zij jouw actie wel promoten. TIP: Doe daar een QR-code bij naar je actiepagina zodat mensen kunnen doneren.

  7. Last-minute push: Organiseer een last-minute push waarbij je je supporters aanmoedigt om een laatste donatie te doen voordat je vertrekt voor de Tour du ALS. Geef updates over hoe dicht je bij je doel bent en hoe elke donatie het verschil kan maken.

  8. Bedenk creatieve incentives: Moedig donaties aan door creatieve incentives aan te bieden, zoals het beloven om een gekke uitdaging aan te gaan als je een bepaald bedrag bereikt, of het aanbieden van gepersonaliseerde bedankcadeaus aan donateurs.

  9. Updates Delen: Blijf je supporters op de hoogte houden van je voortgang tijdens de laatste eindsprint. Deel regelmatig updates over hoe dicht je bij je doel bent en bedank mensen voor hun steun.

  10. Blijf positief en gemotiveerd: Het kan uitdagend zijn om geld op te halen, vooral in de laatste fase, maar blijf positief en gemotiveerd. Herinner jezelf eraan waarom je deze uitdaging bent aangegaan en hoeveel impact je kunt maken door geld op te halen.

 

We wensen je heel veel succes deze laatste weken!