Vrijwilligers

Ieder jaar zetten circa 200 vrijwilligers zich belangeloos in voor Tour du ALS. Ze dragen bij aan onder andere de organisatie en promotie van dit waanzinnige sportieve evenement in Frankrijk. Wij zijn hen enorm dankbaar! Want juist dankzij de inzet en betrokkenheid van deze vrijwilligers is Tour du ALS al jaren zo’n succes.

Kleinere organisatie

Door de coronapandemie hebben we de 9e editie van Tour du ALS moeten verplaatsen naar zaterdag 11 september 2021. We zijn deze dag niet de enigen die de Mont Ventoux beklimmen, ook de deelnemers van het Belgische Sporta Mon Ventoux zullen zich wagen aan deze sportieve uitdaging van formaat.

We hebben daarom besloten tot een samenwerking met Sporta Mon Ventoux, met als grote voordeel dat we toch een datum hebben om Tour du ALS door te kunnen laten gaan en daarnaast onze productiekosten flink naar beneden kunnen brengen. Echter, deze samenwerking betekent ook dat hierdoor ons eigen Tour du ALS vrijwilligersteam een stuk kleiner wordt.

In september reizen we met een groep van slechts 25 tot 40 vrijwilligers af naar Frankrijk. Deze groep vrijwilligers bestaat uit de teamleiders zelf aangevuld met een paar specifiek benodigde disciplines die hiervoor zijn benaderd. Voorheen was het mogelijk om je als vrijwilliger aan te melden, maar dat is dit jaar helaas niet van toepassing. Er zal ook geen georganiseerde vrijwilligersbeklimming plaatsvinden de dag voorafgaand aan Tour du ALS.

Mocht je toch deel willen nemen en met andere vrijwilligers de Mont Ventoux willen beklimmen dan kun je je aanmelden bij het Tour du ALS vrijwilligersteam.

 

Jouw inzet telt!

Wij vinden het ontzettend jammer dat het team dit jaar kleiner is, maar we hopen nog steeds dat iedereen zich inzet voor de strijd tegen ALS. Bijvoorbeeld door zelf deel te nemen aan Tour du ALS of door vanuit huis zelf een fondsenwervende actie te starten.

Word deelnemer van het Tour du ALS vrijwilligersteam!

Draag je dit jaar niet als vrijwilliger bij aan de organisatie van Tour du ALS, maar wil je je op een andere manier inzetten voor de strijd tegen ALS? Dan kun je je natuurlijk ook zelf aanmelden als deelnemer. Ga samen met andere voormalige vrijwilligers de uitdaging aan en doe mee aan het Tour du ALS vrijwilligersteam!

Zo kunnen jullie toch samen de berg op én draag je bij aan de strijd tegen ALS.

Ik meld me aan voor het Vrijwilligersteam


Meedoen vanuit huis
Ga je dit jaar niet met ons mee naar Frankrijk? Dan kun je je alsnog in zetten voor Stichting ALS Nederland. Hoe? Gewoon, vanuit huis.

Deel onze social media berichten met jouw vrienden of maak zelf een actiepagina aan op www.alsacties.nl/campagne/tourduals, waarmee je geld op kunt halen voor de strijd tegen ALS.

Draag bijvoorbeeld bij door spulletjes vanuit huis te maken en online te verkopen, zoals kaarten, mondkapjes, bandana’s en breiwerkjes. Natuurlijk helemaal leuk als deze items geheel in Tour du ALS stijl worden opgeleverd. Of organiseer een online evenement, zoals een online bingo of een huiskamerquiz en vraag een kleine bijdrage voor deelname.  

Genoeg manieren om tóch nog een steentje bij te dragen aan de strijd tegen ALS!

Start een actie!