Vrijwilligersbijeenkomst Tour du ALS

Vrijwilligersbijeenkomst 12 mei op de Bossche basis!

Een luid geronk van motoren maakt een einde aan de stilte die in het weekend bezit neemt van de, normaal zo drukke, onderwijs boulevard van Den Bosch. Het bonte gezelschap van motoren en auto’s en enkele wielrenners zet koers naar de HAS. Waar Tour du ALS traditioneel welkom is voor de vrijwilligers bijeenkomst. Met dank aan Tonny Nijholt hiervoor.
De groep Tour du ALS motards is, zoals altijd, te identificeren aan hun gele motorhesjes. Maar dit jaar is hun tenue aangevuld met een mooie blauwe caps. Het gaat er steeds professioneler en herkenbaarder uit zien allemaal! Evenals de teamleiders die ieder een eigen aandachtsgebied hebben in Frankrijk. Zij dragen deze editie voor het eerst een oranje polo.
Iedereen is opgetogen en laat duidelijk blijken weer zin te hebben in het naderende vertrek naar Frankrijk. Op een enkeling na, die de timing van het vaderschap gelijk heeft laten vallen met de 7e editie… Welke een ware aderlating is voor de sfeer en kracht van het team Logistiek.. Want Erwin Appelman zal, na 6 jaar als deelnemer en vrijwilliger, niet mee afreizen naar Frankrijk. Bij de voorbereidingen in Nederland blijft hij nog wel actief aanwezig. Tour du ALS wenst hem veel geluk met zijn persoonlijke missie in juni!
Meer dan 150 vrijwilligers zullen Tour du ALS 2018 mogelijk maken. Deze onmisbare groep is in de loop der jaren enorm gegroeid! Onder hen onder andere 40 studenten van het Koning Willem 1 College van de opleiding Orde en Veiligheid, velen oude bekenden en enthousiaste nieuwelingen. Iedereen die voor de eerste keer vrijwilliger is kijkt, vol verwachting, een beetje de kat uit de boom. Al snel worden ook zij geïntroduceerd in wat hen te wachten staat in de aanloop tot 31 mei en op de D-day zelf. Vol aandacht wordt geluisterd naar de briefing door Jacco en Gert-Jan die antwoord geven op de meest brandende vragen.
Tips die zijn er ook: met name het besef dat de Kale Berg, zoals de Mont Ventoux ook wordt genoemd, een veranderlijke omgeving kent. Van prachtig stralend zonnig weer, kan het ineens omslaan naar donkere wolken, mist of regen… Nu willen we de weergoden niet verzoeken… Maar een paraplu is een onmisbaar item voor vrijwilligers die op de berg hun werkzaamheden moeten uitvoeren! Net als zonnebrand want, naast sportieve deelnemers, trekken de uren langzaam aan je voorbij en ligt verbranding op de loer! Wat verder niet voor iedereen vanzelfsprekend is, die de beroemde berg nog niet zelf heet mogen ervaren, is dat de temperatuur beneden enorm kan afwijken van de gevoelstemperatuur op de top. Wanneer de berg zijn naam eer aan doet en de wind aantrekt kan het zelfs nog wat graden lager zijn. Kortom de dresscode luidt als volgt: kleed je verstandig en gebruik laagjes!
Na deze presentatie is er voor iedereen de gelegenheid om de, inmiddels bekende, witte vrijwilligerspolo op te halen. Dan hoor je er echt bij! Na de gedane arbeid tijdens het evenement, zal de batch met editie 7 “Magnificent Seven” toegevoegd kunnen worden. Een collectors item voor de echte Tour du ALS vrijwilliger! Dus op naar Frankrijk over 2 weken… Om daar de fel begeerde batch te verdienen… Maar bovenal een onvergetelijke dag met elkaar te creëren. Het aftellen is begonnen!

 

Zijn er nog  vragen, neem gerust contact met ons op via 088-6660333 of info@tourduals.nl.