Interview Theo Rommen

Voor dit eerste interview van Tour du ALS spraken wij Theo Rommen. Theo is 41 jaar en al 21 jaar samen met Sophie. Wie hij kort geleden zelfs ten huwelijk heeft gevraagd! Samen hebben zij 2 dochters; Femke en Saar. 

In februari 2015 kreeg Theo voor het eerst klachten in zijn hand en in oktober van dat jaar kreeg hij de diagnose ALS. Dit jaar is Theo voor de vijfdee keer aanwezig bij Tour du ALS, waarvan vier keer als deelnemer Daarnaast heeft hij ook al 2x meegezwommen met de Amsterdam City Swim en meegedaan aan  Toer voor ALS. Ook was hij te zien in ‘Reis van je leven’ van Johnny de Mol.

Theo zijn wens is dat Tour du ALS niet meer nodig is want dat betekent dat er een oplossing is voor ALS. Wel geeft hij daarbij meteen aan dat Theo en zijn team dan gewoon nog de Mont Ventoux zullen beklimmen, maar dan niet meer omdat het moet maar gewoon omdat het kan. 

Wij gaan met Theo in gesprek over wat de Tour voor hem betekent en hoe hij het ervaart. 

Hoe doe jij in 2020 mee aan de Tour?

Dit jaar gaan wij uiteraard weer mee en wel met Team isla voor Theo- ALSmaardoor. Ik zelf doe mee op de hase pino met mijn zwager Jos als stoker en met een geweldig mooie club vrienden die zullen helpen duwen. Wij gaan pas naar huis als wij de Tour volbracht hebben!

Om welke reden doe jij mee aan de Tour?

Omdat ALS de wereld uit moet! Er moet een oplossing komen voor deze vreselijke ziekte, daarvoor is geld nodig en dit halen wij op door onze deelname. Deze oplossing zal voor mij te laat zijn maar ik wil er wel alles aan gedaan hebben. De Tour is een gigantisch mooie manier om aandacht te vragen voor de ziekte!

Daarnaast geeft Tour du ALS mij een doel om voor te vechten. Het samen met mijn maten bezig zijn en het trainen voor de beklimming is gewoonweg geweldig leuk om te doen.

Wat betekent ALS voor jou en jouw dagelijks leven?

ALS betekent voor mij dat ik niet meer de dingen kan doen die ik voor de ziekte deed. Het belemmert mij in mijn vrijheid en mijn zelfstandigheid is compleet weg. Ik moet dagelijks afwegen wat ik wel kan doen of niet. Want ik wil ook energie hebben voor als mijn kinderen uit school komen. 

Wat geeft de Tour jou?

De Tour geeft mij herinneringen voor het leven. Ik maak er nieuwe vrienden en heb contact met andere lotgenoten. Daarnaast krijg ik enorm veel energie van alle vrijwilligers die ervoor zorgen dat wij ons ding kunnen doen.

De Tour is voor mij uniek door de saamhorigheid die je ervaart zodra je opgenomen bent in de Tour familie. Het laat je niet meer los.

Samen bikkelen we om die enorm klote berg op te fietsen en daarna vieren wij beneden met zijn allen keihard het leven! 

Wat is jouw mooiste Tour herinnering?

Het zijn zoveel mooie herinneringen, het is niet te doen om daar uit te kiezen. Maar afgelopen jaar werd op de top bij het welbekende Mont Ventoux bordje mijn hase pino de lucht in getild, dat is er zeker weten 1 van! 

Wat is voor jou de Tour in 1 zin?

1 team 1 taak ALS de wereld uit Trappen!

 

Doe jij al mee met Tour du ALS?

Je leest er hier alles over!