Tips om geld op te halen voor de strijd tegen ALS

Het doel van Tour du ALS is om zoveel mogelijk geld op te halen voor de strijd tegen ALS. Wij helpen je natuurlijk graag op weg om alles uit jouw actie te halen. Bekijk onderstaande stappen en tips om donaties op te halen.

10 tips om geld op te halen voor de strijd tegen ALS

 

  1. Maak je actiepagina zo persoonlijk mogelijk: beschrijf waarom je meedoet aan Tour du ALS en waarom het voor jou belangrijk is dat er geld wordt opgehaald. Hoe persoonlijker, hoe beter.

  2. Durf te vragen: bedenk je vooral dat je niet om donaties voor jezelf vraagt, maar voor het goede doel. Dat maakt de drempel om te vragen lager. Mensen vinden het alleen maar mooi als ze zien dat jij je inzet voor een goed doel.

  3. Begin dichtbij: vraag eerst een donatie aan een aantal vrienden en familieleden. Daarna heb je de smaak te pakken en wordt het steeds makkelijker om te vragen.

  4. Deel je actie met iedereen: vertel aan iedereen wat je gaat doen en waarom. Zet al je social media platformen in, van WhatsApp tot Facebook, Instagram en LinkedIn. Zo bereik je een groter publiek en donaties komen soms uit onverwachte hoek. Tip: op jouw pagina zie je een Tikkie-logo. Deel deze via WhatsApp en men kan meteen doneren.

  5. Maak gebruik van de promotiematerialen: we hebben promotiematerialen ontwikkeld die je kunt gebruiken om je actie onder de aandacht te brengen.

  6. Breid de doelgroep uit: probeer je doelgroep verder uit te breiden. Spoor donateurs aan om hun donatie te delen, zodat je ook hun netwerk bereikt. Of benader de lokale pers, zodat zij jouw actie kunnen promoten. Vraag ook lokale ondernemers om jou te sponsoren. Hoe je dit kunt doen lees je hieronder.

  7. Wees creatief: er zijn heel veel manieren te verzinnen waarmee je geld kunt verdienen. Organiseer bijvoorbeeld een sponsordiner, start een bakactie of organiseer een sponsoractie op jouw sportclub. Bekijk de tips hieronder.

  8. Deel je voortgang: neem iedereen mee in jouw voorbereiding op Tour du ALS en deel je voortgang met betrekking tot het halen van je streefbedrag. Dit zorgt vaak weer voor nieuwe donaties.

  9. Herhaal je oproep: niet iedereen zal direct de eerste keer doneren als ze jouw oproep voorbij zien komen. Het komt op dat moment misschien niet zo goed uit en daarna zijn ze het vergeten. Herhalen van je oproep werkt daarom goed, zeker in de laatste week en op de dag van de beklimming zal iedereen extra met je meeleven en wordt er vaak nog veel gedoneerd.

  10. Bedank je donateurs: bedank jouw donateurs persoonlijk, dat zullen ze heel erg waarderen. En als je dit op social media of in een WhatsApp-groep doet, levert het soms ook nog extra donaties op.

 

Benader lokale ondernemers als sponsor

Wil jij nog verder gaan dan het vragen van je familie en vrienden om een donatie? Benader dan bedrijven en vraag hem om jou te steunen. Dit kunnen allerlei bedrijven zijn: je werkgever, een ondernemer uit de buurt, je sportschool, een goede klant of een fijne leverancier. Ze kunnen je sponsoren of je actie op hun social media onder de aandacht brengen. Als bedankje kun je hen benoemen op jouw social media of kunnen ze beloond worden met de opdruk van hun logo op jouw Tour du ALS-tenue. Organiseer een netwerklunch voor ondernemers om ze te enthousiasmeren, ga flyeren, start een belactie of spreek ze persoonlijk aan. Dit gaat zeker een boost geven aan jouw fondsenwerving!

 

Organiseer een actie

Overal in het land worden door Tour du ALS-deelnemers, vrijwilligers en andere betrokkenen bijzondere acties georganiseerd om geld op te halen voor de strijd tegen ALS: van gesponsorde etentjes, netwerkborrels en buurtbarbecues tot de verkoop van koekjes en zelfgemaakte armbandjes door kinderen aan de deur. Het is niet alleen leuk, het levert ook nog eens extra geld op voor het goede doel! Klik op een van de acties hieronder voor meer tips.

Organiseer een sponsordiner

Start een bakactie

Organiseer een sponsoractie met jouw club