Deelnemersbijeenkomst en fundraising wedstrijd

30-04-2024 | 13:14

Op 6 april was ik aanwezig bij de deelnemersbijeenkomst voor de Tour du ALS. Een dag waarbij we verhalen hoorden van twee moedige ALS-patiënten. We ontvingen ook alle nodige informatie en ons tenue voor de grote dag op 13 juni, waar ik mij zal inzetten om 22 kilometer de Mont Ventoux te bewandelen. Dit om de aandacht te verhogen en fondsen te werven voor de strijd tegen ALS.

Mijn persoonlijke motivatie is vooral door het verlies van mijn lieve oom, Tjeerd Dijkhuis. Tjeerd, een groot waterpololiefhebber en mentor binnen deze sport, overleed vorig jaar op 60-jarige leeftijd aan een zeer agressieve vorm van ALS, slechts twee maanden na de eerste symptomen en diagnose.

Op zaterdag 20 april heeft mijn vader Elzo Dijkhuis samen met Jan Korver, de beste vriend van mijn oom, een waterpolowedstrijd gefloten om extra aandacht te vragen voor deze slopende ziekte. Hun inzet is een prachtig voorbeeld van hoe sport ons samen kan verbinden en aandacht kan geven aan voor de strijd tegen vreselijke ziekte.

Ter ere van Tjeerd en alle anderen die door ALS zijn getroffen, vraag ik om uw steun. Door een donatie te doen aan mijn Tour du ALS inzamelingsactie helpt u niet alleen met financiering voor essentieel onderzoek maar ondersteunt u ook de verbetering van de levenskwaliteit van patiënten. Door een donatie, hoe groot of klein ook, kunt u helpen het verschil te maken in de strijd tegen ALS. Mocht u al gedoneerd hebben, heel erg bedankt! 

Dank u wel voor uw steun. Samen staan we sterker in de strijd tegen ALS.


#TourduALS #strijdtegenALS #MontVentoux