Team Wink

Voor Hans naar de top!

Tour du ALS - Team Wink: Voor Hans naar de top!

Op donderdag 13 juni 2024 gaan wij als Team Wink deelnemen aan de Tour du ALS met als doel zoveel mogelijk geld ophalen voor de strijd tegen ALS.
In de schaduw van een diagnose op 23 mei, ontstond een onbreekbare wilskracht in Hans. Nu, op de Tour du ALS, trappen/stappen we niet alleen kilometers, maar ook tegen ALS. Samen verslaan we niet alleen de afstand, maar ook de uitdagingen die ALS ons stelt. Laten we elke trap en stap tellen in de strijd tegen deze genadeloze ziekte.

Wandelaars ⛰️🚶🏻‍♀️(+/- 22 KM Malaucène – Liotard – SOMMET):

- Janny Wink
- Lieke Wink
- Gerinda Wink
- Sanne Wink
- Ria Kuiper

Fietsers: ⛰️🚴🏻‍♂️ (+/- 99 KM Malaucène – Bedoin – Reynard – SOMMET – Liotard – Malaucène – Liotard – SOMMET – Malaucène):

- Jordy Wink
- Stefan Holsappel
- Gerjan van Voorst

Wat is Tour du ALS?
Nederland telt ongeveer 1500 ALS-patiënten. Op dit moment overleeft geen enkele patiënt de diagnose. De noodzaak tot intensiever wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS moet alle prioriteit krijgen. Voor dit levensreddende onderzoek is geld nodig, veel geld. Met Tour du ALS halen we geld op voor onderzoek naar ALS. Tour du ALS is in 2011 ontstaan als fietstocht voor een besloten groep en heeft inmiddels al 11 succesvolle edities gehad.

Wat is ALS?
ALS is één van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. De exacte oorzaak van de ziekte ALS is nog niet bekend. Evenmin bestaan er medicijnen die de ziekte kunnen stoppen of genezen. Patiënten kennen een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na de eerste symptomen.

Waar wordt de opbrengst aan besteed?
De afgelopen jaren is er tijdens Tour du ALS al bijna 12 miljoen euro opgehaald voor de strijd tegen ALS. De opbrengst van Tour du ALS komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van de dodelijke zenuw-/spierziekte ALS en de aanverwante ziekten PSMA en PLS. Dit is hard nodig want de gemiddelde levensverwachting van een patient is 3-5 jaar. Een medicijn is nog niet gevonden. Ook gaat een deel van de opbrengst naar het verbeteren van de kwaliteit van zorg en leven van huidige ALS-patiënten en hun naasten.

Jouw steun maakt het verschil. Dus doneer!

15
17/04/2024
18:05

Gerdi

View all

Tour du ALS is the largest event organized by the ALS Netherlands Foundation. Under the slogan “Get on your feet to beat ALS” , hundreds of cyclists, runners and hikers climb the Mont Ventoux together with ALS patients. All participants, volunteers, patients, donors and attendees contribute in the steps towards finding the cause of ALS and ultimately a medicine.