Ambassadeurs

Tour du ALS werkt samen met verschillende ambassadeurs met als doel om ALS op de kaart te krijgen en uiteindelijk om ALS van de kaart te krijgen. Onze ambassadeurs zetten zich belangeloos in voor de Tour du ALS. Dit doen zij door hun bekendheid en / of  sociale netwerk in te zetten in de strijd tegen ALS. In de afgelopen jaren heeft dit enorm veel opgeleverd voor de Tour du ALS.

Wij zijn onze ambassadeurs enorm dankbaar voor hun inzet. Hieronder zie je onze ambassadeurs:

Thomas Acda, cabaratier, acteur en zanger.

Als ik door mijn aanwezigheid of mijn naam de bekendheid van ALS kan vergroten, dan doe ik dit graag. Voor mij is dit een kleine moeite, met hopelijk veel impact. Ook al zijn er 'maar' 1500 mensen die aan ALS lijden, het zijn er 1500 te veel."

Loek Peters, acteur

Ik ontmoette Tim van den Berg tijdens een lezing, 2 maanden voordat bij hem de diagnose ALS werd gesteld. Door Tim en de hartverwarmende reactie van zijn collega's bij FlexFront op zijn ziekte ben ik 3 jaar geleden gaan helpen bij hun acties voor Stichting ALS Nederland. Toen in augustus 2017 Tim overleed gaven ze de strijd niet op en gooiden zij er nog een schepje bovenop. In 2018 namen zij deel aan de Tour du ALS en ik mocht weer mee. Prachtig om te zien hoe deze verschrikkelijke ziekte mensen ook verbindt. Ik was vooral geraakt door de hoeveelheid levensvreude en strijdbaarheid; ondanks de uitzichtloosheid van de ziekte. Juist daarom wil ik mij nog meer inzetten voor Stichting ALS. Ik hoop op meer bekendheid zodat er meer geld voor onderzoek en de leefsituatie van patiënten komt.

Servais Knaven, voormalig profrenner en sinds 2011 ploegleider van het Britse team Sky.

Stichting ALS Nederland draag ik al jaren een warm hart toe. Het is vreselijk dat er nog steeds geen oorzaak is gevonden voor deze genadeloze ziekte. Ik wil graag mijn steentje bijdragen om deze ziekte bekender te maken en dat er meer fondsen gegenereerd kunnen worden voor wetenschappelijk onderzoek. Mijn passie is fietsen en daarom ben ik blij mij te mogen inzetten als ambassadeur van de Tour du ALS.

 

Erik Dekker, voormalig profrenner en ploegleider.


Als sportman vind ik het vreselijk  dat bij ALS patiënten hun spieren steeds meer uitvallen en dat uiteindelijk gevangen zijn in hun eigen lichaam. Daarom zou ik graag als ambassadeur van de Tour du ALS meer bekendheid aan deze ziekte willen geven en willen meehelpen om ALS de wereld uit te trappen.

Pim Sedee, presentator Telegraaf VNDG, voorheen RTL nieuws

Foto: Sander StoepkerMijn vader is in 2004 overleden aan ALS. Het was een slopende tijd voor hem, en natuurlijk ook voor ons gezin. Die stoere, sterke man takelde af, totdat hij uiteindelijk drie jaar na de diagnose overleed. Na zijn dood hebben we met ons gezin en met een grote groep vrienden meegedaan aan Tour du ALS. Zelf heb ik drie keer de Mont Ventoux beklommen en het is een van de meest intense dagen van mijn leven geweest. Zeker de derde keer omhoog klimmen, was bijzonder. Ook meerdere ALS-patiënten fietsten toen de berg op. Ze konden dat vaak niet meer op eigen kracht, en daarom werden ze begeleid door vrienden en familie. Patiënten lagen in een ligfiets, voortgeduwd door de mensen die ze het meest liefhebben. Die beelden staan nog altijd op mijn netvlies gebrand. Ik kan iedereen aanraden om ook een keer naar Frankrijk af te reizen en die imposante berg te bedwingen. Het is een ervaring die kracht kost, maar vooral heel veel kracht geeft. Omdat je met elkaar hetzelfde doel voor ogen hebt, namelijk het inzamelen van geld om die genadeloze ziekte beter te kunnen bestrijden. Bovendien voelt het heel vertrouwd om zo’n avontuur aan te gaan, met mensen die vaak begrijpen hoe het voelt om op welke manier dan ook met ALS te worden geconfronteerd.Dus doe mee, en wie weet komen jullie mij nog eens op die berg tegen!

 Sef Vergoossen

Na mijn carrière als voetbalcoach is er nu meer tijd om me in te zetten voor mensen die hulp nodig hebben. Zelf ben ik in de gelukkige omstandigheid om me nog echt in te spannen voor mensen die dat niet meer kunnen.Graag doe ik dan ook mee aan de Tour du ALS.Ik ga de uitdaging aan om de Mont Ventoux te beklimmen en zodoende maximaal in te zamelen voor de stichting ALS. Geld dat dringend nodig is voor onderzoek. Onderzoek dat moet leiden tot behandeling en tot het vinden van medicijnen om deze vreselijke ziekte te bestrijden.Iedereen heeft de taak om ALS onder de aandacht te brengen bij vrienden, kennissen en relaties.Alleen als we er met zijn allen de schouders onder zetten kunnen we ons doel bereiken.Ik doe mee, laat me niet alleen.SAMEN trappen we ALS de wereld uit!!!