Betty Wieleman

Hoop voor de toekomst

( Fietsen 1x de kale berg 43KM (Malaucène – Liotard – TOP – Malaucène) | Member of team: Team Ingo Tour du ALS 2020 )

Donate now
More information

In 2013 heb ik voor het eerst meegedaan met de Alpe d'HuZes. Ik had geen fietservaring, maar de mannen van Team Duiven leerden mij in korte tijd fietsen op een racefiets. Op de tourdag lukte het om twee keer omhoog te komen. Ik had tijd over, dus ging ik voor een derde beklimming naar beneden. Ik kwam een eind, maar ik was zo moe dat ik niet binnen de tijd zou finishen. En toen hoorde ik mijn naam roepen. Het was Ingo. Ingo, die mij geleerd had dat ik niet zwaar moest trappen, maar ritme moest zoeken. Ingo heeft mij letterlijk naar boven geduwd en samen zijn we 5 minuten voor de sluitingstijd over de finisch gefietst.

In april 2019 kreeg ik een telefoontje van een teamlid van Team Duiven. Ingo heeft de diagnose ALS gekregen. 44 jaar jong, een lieve vrouw en twee jonge kinderen, dit kan niet waar zijn.
Ingo heeft een wens, hij wil de Mont Ventoux op om geld op te halen voor ALS. Hij verwacht dit in juni 2020 niet meer alleen te kunnen, dus vraagt hij Team Duiven om hem te helpen. En NATUURLIJK gaat het voltallige team mee. Samen gaan we ervoor zorgen dat Ingo boven komt. Voor Ingo, voor Laura en voor de kinderen.

Helaas is het verhaal van Ingo niet het enige verhaal dat ik voor ogen heb. Ik werk als ergotherapeut in een ALS team. Ik zie in mijn werk dagelijks mensen met ALS, PLS en PMSA. Ik zie hoe slopend deze aandoeningen zijn en hoe machteloos de medici zijn. Er bestaat een medicijn dat een aantal maanden verlenging van de levensverwachting geeft, maar stabilisatie van de achteruitgang of (liever nog) genezing is nog niet mogelijk. Dat moet veranderen, en daar is geld voor nodig. Veel geld! Doneer daarom elke euro die je kunt missen en help ons in de strijd tegen ALS!

Activity: Fietsen 1x de kale berg 43KM (Malaucène – Liotard – TOP – Malaucène)

You can create your own personalized poster to draw attention to this fundraising page. After printing the poster you can hang it in a shop, a café window or a community bulletin board. Ask your family, friends, co-workers and neighbors to help and also put up a poster in their home, school or work place. Most people are willing to help but be sure to ask permission first.

250
24/04/2020
09:10

Klimmendaal revalidatiespecialisten

View all

Tour du ALS is the largest event organized by the ALS Netherlands Foundation. Under the slogan “Get on your feet to beat ALS” , hundreds of cyclists, runners and hikers climb the Mont Ventoux together with ALS patients. All participants, volunteers, patients, donors and attendees contribute in the steps towards finding the cause of ALS and ultimately a medicine.