Actie van Jan Boomaars

Dit is de actie van Jan Boomaars

( Fietsen 1x de kale berg | Lid van team: inske )

Nog te gaan

van totaal € 1.500 (592%)

InskeSjoerd, mijn schoonzoon belde me tijdens mijn werk.

Hij vroeg of ik in de avond thuis was, en of ik Lobke op wilde halen. Ik vroeg hoe het met Inske afgelopen was in het ziekenhuis. Dat zouden ze vertellen als ik thuis was.

Dat klinkt niet goed.

Als ik met Lobke thuis kom, zijn Inske, Sjoerd en Jente, mijn zoon, er al. De tranen stromen.

Dan vertellen ze mij het verschrikkelijke nieuws.

Na 1,5 jaar onderzoek is bij Inske ALS geconstateerd.

Dan krijg je een geweldige klap. Zeker omdat ik weet dat hier geen geneesmiddelen voor zijn.

Inske werkt zelf in het ziekenhuis en weet dit ook. Gelukkig is ze positief en gaat ze er alles aan doen om haar spieren zo getraind mogelijk te houden.

Maar wat kan ik doen voor mijn 24 jarige dochter. Steunen, maar hoe?

Ik lees het e.a. over ALS. Dit heb ik niet heel lang vol gehouden. Als ik lees dat er per jaar 500 mensen met ALS in Nederland bijkomen, en er ook 500 mensen aan deze ziekte sterven. In totaal zijn er 1.500 mensen die aan ALS lijden. 80% sterft tussen de 3 en 5 jaar. Ik hoop dat Inske bij de overige 20% hoort. Wat kan ik doen?!

Wat kan ik doen dat de 80% verder daalt? Ik kan hopen dat er een geneesmiddel komt. Hopen is echter niet voldoende, er is geld nodig voor onderzoek naar de ziekte en naar geneesmiddelen.

Daarom ga ik geld inzamelen voor onderzoek naar de ziekte ALS. Ik hoop dat ik dit tijdig kan doen zodat Inske hersteld van haar ziekte.

Op 31 mei is de Tour du ALS, een beklimming van de Mont Ventoux. Dit kan te voet gedaan worden, trimmend of wandelend. Of per fiets, wat ik wil gaan doen.  Daar is echter geld voor nodig. Iedere deelnemer moet € 1.500,00 mee naar boven nemen, € 1,00 voor iedere ALS patiënt.

Ik hoop dat jullie mij hierin steunen en een geldbedrag over willen maken.

Dit kan op Tour du ALS t.a.v. Jan Boomaars van team Inske. Laten wij samen de mensen met ALS helpen, zodat er binnenkort geneesmiddelen voor hen zijn.

Zeker voor mijn dochter Inske!

Dank je wel.

Jan 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
€ 175 26-05-2018 | 11:03
€ 25 26-05-2018 | 08:36
€ 20 25-05-2018 | 17:50 Heel veel succes !!!!! en trap A.L.S de wereld uit .Toi toi toi
€ 20 22-05-2018 | 10:36
€ 20 21-05-2018 | 20:37