Jos Meiling

Samen trappen we ALS de wereld uit! #TeamMarieke

( Fietsen 3x malloot van de kale berg 150KM (Malaucène – Bedoin – Reynard – TOP – Liotard – Malaucène – Liotard – TOP – Reynard – Sault – Reynard – TOP – Malaucène) | Lid van team: Team Marieke )

Meer informatie

Wat top, dat je mijn pagina bezoekt! Met een team van 14 man ga ik op 11 juni 2020 de Mont Ventoux beklimmen om zo veel mogelijk geld op te halen in de strijd tegen ALS. 

ALS is  is een ziekte van de zenuwcellen die de spieren aansturen. Bij ALS worden geleidelijk steeds meer spieren aangedaan, behalve de hartspier. De exacte oorzaak van de ziekte ALS is nog niet bekend. Evenmin bestaan er medicijnen die de ziekte kunnen stoppen of genezen. De gemiddelde levensverwachting van een ALS-patiënt is slechts drie tot vijf jaar. 

Bij mijn opa heb ik van dichtbij kunnen meemaken hoe verschrikkelijk deze ziekte is. Met je donatie breng je een medicijn voor deze ziekte een stukje dichterbij. Alle beetjes helpen :) 

 

Activiteit: Fietsen 3x malloot van de kale berg 150KM (Malaucène – Bedoin – Reynard – TOP – Liotard – Malaucène – Liotard – TOP – Reynard – Sault – Reynard – TOP – Malaucène)

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

100
24/05/2020
10:07

Voetenteen

Bekijk alle

Tour du ALS is het grootste evenement wat door Stichting ALS Nederland wordt georganiseerd. Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ beklimmen jaarlijks honderden fietsers, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux. Alle deelnemers, vrijwilligers, patiënten, donateurs en aanwezigen dragen bij aan de stappen die worden gezet naar het vinden van de oorzaak van ALS en uiteindelijk een medicijn.