Fondo trainingsprogramma

De Mont Ventoux beklimmen doe je niet zomaar. Of je een beginnend sporter bent of toch al de nodige meters in de benen hebt: een gedegen voorbereiding op de klim is essentieel. Zeker als je in teamverband een hase pino omhoog duwt of van plan bent om de Kale Berg twee of drie keer omhoog te fietsen.

Samenwerking met KNWU
Om jullie hierbij te helpen zijn we een samenwerking gestart met de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie. De KNWU biedt alle deelnemers en vrijwilligers van Tour du ALS in de bekroonde trainingsapp Fondo gratis sportieve trainingschema's aan die speciaal voor ons zijn ontwikkeld.

De schema’s zijn erg toegankelijk, eenvoudig opgezet en daardoor voor iedereen begrijpelijk. Ideaal voor een goede voorbereiding op Tour du ALS. Fondo heeft geen winstoogmerk. Alle opbrengsten worden gebruikt om het product voor de eindgebruikers te verbeteren of gaan direct terug de wielersport in.

Vier unieke trainingsprogramma's
In Fondo zijn vier Tour du ALS-trainingsprogramma’s klaargezet, voor zowel beginners als gevorderden. De trainingsprogramma’s zijn geschreven door een KNWU talentcoach, waardoor kennis uit de topsport ook voor onze deelnemers beschikbaar komt. Nadat deelnemers in het voorjaar een goede basis hebt gelegd, bereiden de programma’s van Fondo alle deelnemers in tien weken specifiek voor op het beklimmen van de Mont Ventoux. Zo wordt er met name gewerkt aan je uithoudingsvermogen en klimkwaliteiten.

Download de Fondo-trainingsapp

Promotiecode
Deelnemers en vrijwilligers van Tour du ALS kunnen zich met promocode FONDO-TDA in de Fondo-app aanmelden voor een uniek trainingsschema, met als doel om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de klim naar de top. Ook voor hardlopers en wandelaars zullen we binnenkort trainingsschema’s presenteren.

Verzilver jouw code voor Fondo Pro

Winactie: maak kans op een jaarabonnement Fondo Pro
De spanning bij de start van Tour du ALS, de uitputting tijdens de klim, de daadkracht bij de laatste meters en de ontlading op de top van de Mont Ventoux deel je natuurlijk het liefst met vrienden, familie en collega’s. Meld je aan met een team van minimaal drie personen of breid jouw team in februari met minimaal twee leden uit, volg Fondo op Facebook of Instagram en maak kans op een jaarabonnement van de trainingsapp Fondo Pro, aangeboden door onze partner KNWU. We verloten onder deelnemers van Tour du ALS twee jaarabonnementen van Fondo Pro, de winnaars worden begin maart bekend gemaakt. Klimclinics
In de trainingsprogramma's van Fondo krijgt het simuleren van beklimmingen de nodige aandacht. Om nog beter op hoogtemeters te trainen kun je aanvullend ook kiezen om je aan te sluiten bij de door Tour du ALS georganiseerde klimclinics. Deze clinics vinden plaats in Limburg op diverse momenten in maart, april en mei 2023.

Meld je aan voor een klimclinic!


Over Fondo
Het trainingsplatform Fondo is een initiatief van de KNWU en is er voor álle wielrenners, mountainbikers en gravelrijders die een wielerdroom hebben. Zoals het rijden van een lange tocht, het verbeteren van persoonlijke records, het beklimmen van die ene berg of het deelnemen aan toonaangevende wielerevenementen. Het platform is geschikt voor alle niveaus en trainen kan op basis van gevoel, hartslag of vermogen. Gebruikers kunnen aangeven hoe vaak per week ze kunnen en willen trainen, en daarnaast is er de mogelijkheid tot direct contact met de KNWU-coach.